Troy-Met, II. Uluslararası KBRN Kongresi'nde

05 Ara 2019

Troy-Met, Türkiye'de KBRN tehdit veya tehlikeleri alanında farkındalık yaratmayı amaçlayan, bu sene ikincisi düzenlenen Uluslararası KBRN Kongresi'nde.  Bu sene 2.'si düzenlenen Uluslararası KBRN Kongresi'ne birçok bilim insanının yanı sıra kamu ve özel sektörden temsilciler katılım gösterdi. Uluslararası düzeyde saygınlığa sahip katılımcıların tecrübelerini paylaştığı KBRN Kongresi'nde Troy-Met Kalite Kontrol Sistemleri ailesi olarak yerimizi aldık.

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer alanlarda ortaya çıkması muhtemel tehlikelerin, en yeni teknikler ve son teknoloji cihazlar sayesinde nasıl bertaraf edilebileceği ile ilgili değerli bilgilendirmelerin yapıldığı buluşmada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı uzman akademisyenleri çok değerli bilgiler paylaşarak katılımcıları aydınlattı.

Türkiye'nin doğusunda ortaya çıkan, savaş kaynaklı kimyasal silah tehditlerine karşı yapılması gerekenler, 2. Dünya Savaşı'nın ardından nükleer silahların siviller üzerinde kullanılmasının sonucunda doğan büyük yıkımlar ve gelecekte bizleri bekleyen KBRN konusundaki tehditlerle alakalı çok nitelikli tartışmalar gerçekleştirildi.

27-29 Kasım 2019 tarihlerinde AFAD'ın katkılarıyla Ankara’da düzenlenen II.Uluslararası KBRN Kongresi’nde Türkiye'nin bu alanda savunmasını güçlendirilecek, tehditleri en düşük seviyeye çekecek cihazlarımızla birlikte Troy-Met olarak yerimizi almaktan büyük onur duyduk.