Troy-Met 27. Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu'nda

13 Nis 2018

1990 Senesinde düzenlenmeye başlanan Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu bu yıl Antalya'da gerçekleştirildi. Bilimsel bir toplantı niteliğinde olan sempozyumda, müze kurtarma kazıları bildiriler halinde sunularak ileriye dönük yapılması gereken aksiyonlar tartışıldı. Alanında çok büyük öneme sahip bu bilimsel faaliyet; Bakanlığımız, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce düzenlendi. Büyük bir katılım ile gerçekleştirilen 27. Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu'nda Troy-Met ailesi olarak biz de yerimizi aldık.

09-11 Nisan 2018 Tarihlerinde Antalya'da 27.si gerçekleştirilen sempozyumda, Müze Müdürlükleri tarafından geçtiğimiz yıl boyunca gerçekleştirilen bütün kurtarma kazıları 35 bildiri halinde katılımcılara sunuldu. Sunulan bildiriler bir cilt haline getirilerek Bakanlık tarafından bildiri kitabı olarak basılmaktadır. Sunulan bildirilere Bakanlığın internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Troy-Met olarak, Kültür Bakanlığı tarafından bu yıl Antalya’da 27.si düzenlenen “Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu"na katılım sağlayarak, kullanımı müzecilik, konserveysen ve restorasyon alanlarında her geçen gün artan Hitachi X-MET8000 Serisi XRF Kimyasal Analiz Cihazları'nın sektördeki uzmanlarla buluşmasına vesile olduk.  Bu cihazların kullanımının artması ülkemiz kültür varlıklarının korunmasında, eserlerin tanımlanması, tasnifi, konservasyonu ve restorasyonu açısından çok büyük öneme haizdir.

Bu vesileyle sempozyumda standımızı ziyaret eden değerli katılımcılara Troy-Met olarak, ürünlerimize göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederiz.