Hava Taşıtlarında Darbe Hasarı Muayenesi

03 Haz 2024

Uygulamaya Genel Bakış

Uçaklar, uçuşlar arasında apronda park halindeyken darbe hasarına maruz kalabilir. Çevresinde yemek kamyonları, yükleyiciler ve jet yolları gibi birçok ağır ekipmanın hareket ettiği bu alanlarda, bir darbe meydana geldiğinde, alanın hızlı ve kapsamlı bir şekilde incelenmesi şarttır.

Uygulama Çözümü

Dolphicam2'nin faydası, son derece uyarlanabilir olması ve kullanılabileceği senaryo, uygulama ve malzeme çeşitliliği ile neredeyse her sektör için uygun olmasıdır.

Test edilen malzemenin türüne, alanına ve kalınlığına bağlı olarak farklı dönüştürücüler kullanılabilir. Bu, her zaman en etkili sonuçların elde edilmesini sağlar.

Dolphicam2 çözümü ayrıca son derece taşınabilir ve kullanımı kolaydır, bu da fiziksel muayene süresini önemli ölçüde azaltır. Platform, sektördeki en hızlı cihaz olarak, sadece 60 saniye içinde kullanıma hazır hale gelir.

Bu özel projede, 5.0 MHZ'lik bir dönüştürücü ve 8mm'lik bir gecikme hattı, CFRP malzemesi için uygun nüfuz gücü sağlamanın yanı sıra, hasarlı alanı ve etkilenen derinliği, yönlendirilmiş A tarama prosedürü için gerekli olan zamandan çok daha kısa bir sürede belirlemede olağanüstü çözünürlük sunmuştur.

Bulgular

Darbe hasarı uygulanmış bir örnek muayene için sunuldu. Aşağıdaki görsel, B787 uçağından 5mm kalınlığında bir Gövde Cildi örneğidir.

Dolphicam2 Sonuçları

Teknolojimizin geleneksel muayene yöntemleriyle karşılaştırması, müşterimiz için elde ettiğimiz sonuçlar aracılığıyla gösterilmektedir

- Dolphicam2, malzemenin tamamını nüfuz edebilir şekilde malzeme katmanlarını ve etkilenen alanları tespit edebildi.

- Dolphicam2, örneği çok hızlı bir şekilde gözden geçirebildi ve ekipmanın kurulumu için minimum zaman gerektirdi.

- CFRP Uçak ciltleri ve benzeri yüzeylerdeki darbe hasarları, dış cilde az veya hiç değişiklik yapmaz; bu bazen Zar Zor Görülebilir Darbe Hasarı (BVID) olarak adlandırılır ve tespit edilmesi ve değerlendirilmesi zordur. Ancak, dolphicam2, kararın büyük güvenlik ve finansal etkisi olan zaman kritik ve yüksek düzenlemeli bir operasyonda, geleneksel olarak bulunması zor olan bu belirtileri taramayı kolaylaştırdı.

Uygulama Sonucu

Dolphicam2'nin, örneğin hasar görmüş alanları için niceliksel veriler sağladığını açıkça gösterdik. Bu durum, mühendislerin uçağı yerde tutup tutmama ya da uçuş operasyonları için serbest bırakma kararını değerlendirmesine olanak tanıdı. Uçak muayeneleri, taşınabilirliği ve kullanım kolaylığı sayesinde diğer zamanlarda da apronda başarıyla gerçekleştirilmiştir.

İlgili Ürünler