Troy-Met 40. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu'nda

07 May 2018

 

2018, Troia'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20 yılı olması sebebiyle "Troia Yılı" olarak kabul edildi. Troy-Met Kalite Kontrol sistemleri ailesi olarak, 2018 Troia Yılı kapsamında 07-11 Mayıs tarihlerinde Çanakkale'de düzenlenecek etkinliklerden birisi olan Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu'unda misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Arkeoloji biliminin gelişmesi adına ülkemizde gerçekleştirilen en önemli bilimsel faaliyetlerin başını çeken Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sonuçları Toplantısı'nda, dünyada ilk 50 şirket arasında olan Hitachi’nin bir ürünü olan XMET 8000 GEO, Troy-Met standında tanıtılacaktır. Cihaz konservasyon, restorasyon ve arkeoloji alanındaki, muadil gösterilen diğer markaların bir üst jenerasyonudur.

Troy-Met olarak Hitachi X-MET 8000 GEO tanıtımı yapacağımız standımızda sizleri ağırlamaktan onur duyacağız.

Arkeolojik Kazılar, Yüzey Araştırmaları ve Arkeometrik Çalışmalarda Hitachi X-MET 8000 GEO Kullanımı

Cihazda sadece alaşım ve pigment analizleri değil, maden kalibrasyonuyla kil ve toprak eserler (pottery), REE ile obsidiyan gibi taş eserlerde bulunan nadir toprak elementleri, kaynak analizi, değerli metal alaşımlarının analizi,  kemik analizi ve bir çok farklı uygulama yapabilirsiniz.

Cihazı sadece konservasyon ve restorasyon ekipleri için değil, arkeologlar ve müze ekipleri tarafından da kullanıma uygundur.

Kantitatif veya kalitatif (spektrum) analiz yapabilir, bilgisayar üzerinden kullanılabilir.

XMET8000 ile farklı uygulamalarınız kendi kalibrasyonlarınızı oluşturabilir, dilerseniz sıvı analizi dahi yapabilirsiniz.

Sadece Hitachi’de olan, her bir elementi ve spektrumu teker teker incelemenizi sağlayan “test measurement” (test ölçümü) özelliği sayesinde sorun yaratan elementleri, diğer elementlerden bağımsız olarak, rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

"Matriks Correction” özelliği ile farklı bir XRF cihazıyla kalibrasyonunu bire bir eşleyebilir. Bu hem farklı ekiplerle yapılan çalışmalarda uyumu, hem de bütün konservasyon laboratuvarlarında aynı ölçüm değerlerini alabilmeyi mümkün kılar.

OIconnect özelliği ile analiz sonuçlarınızı anında cep telefonunuzda görebilir. Başka merkezlerle paylaşabilirsiniz.

Sadece X-MET 8000’de sunulan (REE) Nadir Toprak Elementleri Kalibrasyonu, konservasyon uygulamalarınızda yüksek önem taşıyan Cl ve S elementlerinin ppm düzeyinde ölçümüne olanak sağlar. Cl elementi diğer cihazlarda bu şekilde ölçülemez.

Cihazda yer alan dahili GPS özelliği sayesinde sahada yaptığınız analizler, analiz yapılan bölgenin koordinatlarıyla kaydedilir. Bu sayede her kayıt koordinatlar ve dahili kamerayla çekilen fotoğraflarla birlikte raporlanır.

Hitachi hem global, hem lokal garanti vermektedir. Bu sayede dünyanın herhangi bir noktasında cihazınız bozulduğunda veya teknik yardım almak istediğinizde on-line yardım hattıyla anında müdahale edilmektedir.

Troy-Met web sitemizden X-MET Serisi ile ilgili detaylı bilgiler alabilir ve konusunda uzman mühendislerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

İlgili Ürünler