Vulcan Analiz Cihazınızı Optimize Edin

13 Mar 2018

 

Vulcan ile kusursuz bir analiz yapmak için nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki faydalı bilgilerden yararlanabilirsiniz. Hitachi ürün Müdürü Mikko Jarvikivi, lazer analiz cihazı Vulcan'ı kullanırken doğru sonuçlar alabilmeniz için tüyolar verdi.

 

Lazer Analiz Cihazı Vulcan ile Doğru Ölçüm Teknikleri

Vulcan'ı Temizleyin

Vulcan'ın ölçüm yapabilmesini sağlayan bölgeleri korunaklı olsa bile temizlenebilen bileşenleri toz ve güneş ışınlarından etkilenebilmektedir. Bu bileşenler, yaptığınız ölçüm miktarı oranında aşınma gösterecektir. Ölçüm penceresini pamuk uçlu temizlik ürünleriyle sıklıkla temizlemeniz gerekir. Çubuklarla temizliğin yetersiz kaldığını düşündüğünüz zaman yeni bir temizleme çubuğunu izopropanol'a batırarak daha iyi sonuç alabilirsiniz. Deterjan veya diğer alkol türlerini kesinlikle kullanmamanız gerekiyor. Aksi durumda Vulcan ölçüm penceresinde aşınmalara, çizilmeye sebep olabilirsiniz.

Vulcan'ı Çalıştırmadan Yapılacaklar

Bataryanın tamamen şarj edildiğinden emin olun. Bataryanın tamamen şarj edilmesi 4-5 saat arasında bir vakit alır. Ortama bir kullanım ile cihaz 8-10 saat arasında çalışabilir. Aşırı soğuk veya sıcak havalarda yapacağınız ölçümler cihazın şarjını daha hızlı tüketebilir. Bu gibi etkenleri göz önüne alarak sahaya çıkmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Vulcan analiz cihazının yedek bataryasını yanınıza alarak ölçüm zamanını kesintisiz 20 saate çıkarabilirsiniz.

Vulcan'ın kapalı konumdan çalışır hale gelmesi kabaca 30 saniye almaktadır. Bu süre analiz cihazı için ek güvenlik önlemi almanızı sağlayacak bileklik aparatını takmak için tam da zamanıdır.

Vulcan cihazını çalıştırmak için PIN koduna ihtiyaç duyacaksanız. Cihazın varsayılan PIN kodu "1111" olarak gelir. Koruyucu gözlük kullanmadan kesinlikli 3B Class lazer analiz cihazı kullanmayın.

Düzenli Performans Kontrolü Yapın

Yapılan analizlerin performansını kıyaslayabilmeniz için sizlere sertifikalı örnek sunmaktayız. Örnek materyali temiz, kuru bir ortamda saklamanız ve yüzeyinde oluşan kirlerden arındırmanız tavsiye edilir.

Analiz cihazını örnek numunenin üzerine koyduğunuzda arada boşluk kalmadığından emin olun. Bu konuma getirilen cihazda yanacak kırmızı ışık, ölçüm için hazır olunduğunu gösterir. Ölçüm için tetiğe basmanız ve Measurement Complete (ölçüm tamamlandı) uyarı sesini duyana kadar tetiğe basılı tutmanız gerekmektedir. Ölçüm sonucu, cihazın ekranından görüntülenecektir. Bu sonuçları örnek numune ile kıyasladığınız zaman arada fark %5 - %10 ise yaptığınız ölçümün doğru olduğundan emin olabilirsiniz.

Son teknolojiyle donatılmış Vulcan cihazları ile henüz tanışmadıysanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Vulcan ile ilgili bütün sorularınız için Troy-Met Kalite Kontrol Sistemleri mühendislerimizle görüşebilirsiniz.

 

 

İlgili Ürünler